Home neutralan parfem Novellista Velvet Dusk niche parfem recenzija

Novellista Velvet Dusk niche parfem recenzija

by Ormarija

Novellista je mladi talijanski brend niche parfema. Na tržištu su od 2020 te zasad imaju samo jednu kolekciju parfema.

Brend je inspiriran pričama, temama, mjestima i atmosferama dobro poznatih književnih djela, a kreatori parfema visoko su cjenjeni u mirisnoj industriji.

 

Ljubiteljica sam niche parfema jer često se radi o neobičnim, nesvakidašnjim mirisima. Sviđa mi se otkriti neke nove note i zanimljive kombinacije koje me iznenade i transportiraju na neko udaljeno mjesto. Volim unisex parfeme, čak i muške parfeme. Niche parfemi su se profilirali često u unisex varijante parfema pa nemaju klasičnu podjelu na muške i ženske. Čak i kozmetički brendovi za muškarce često u svom asortimanu imaju neke toplije mirise koji su više unisex. 

 

Što se tiče unisex parfema već u startu znam da mogu očekivati nešto zanimljivo, čim znam da pokušavaju zadovoljiti ono što industrija smatra muškim i ženskim ukusom kada je riječ o parfemima. Često su mi upravo unisex parfemi najdraži jer su nerijetko najkompleksniji.

Novellista mi je zapeo za oko jer je inspiriran knjigama te je ideja da svaki njihov parfem kreira priču koja će vas zaintrigirati i prebaciti u neki drugi svijet. Kolekcija je relativno mala jer je brend mlad ali su mi se nekolicina mirisa po notama odmah svidjela i odlučila sam jedan isprobati. Ovaj sam imala na listi želja i dobila na poklon od prijateljice.

Novellista Velvet Dusk inspirian je pričom Hamleta Williama Shakespearea. Kreacija je Emelie Bouge te je ideja bila spojiti svijetle note poput grejpa i mandarine s tamnima kao što su drvene note, patčuli i duhan. Na rubu između svjetla i tame, biti i ne biti.

 

Gornje note: esencija bergamota, mandarina, list ljubičice

Srce: vetiver, duhan, muškatni oraščić

Baza: cedar, mošus, jantar

 

Spoj kontrastnih nota u ovom mirisu mi je baš odličan. Sam miris nije previše kompleksan ali je dovoljno slojevit. Sviđa mi se svježina mandarine i bergamota u otvaranju koje brzo zamjeni mračniji vetiver, duhan i muškatni oraščić. S vremenom se sve više osjete mošus i jantar u bazi te je sami miris dosta smiren, zrači na otprilike udaljenosti ruke i ne preplavljuje sobu u kojoj se nalazite.

Na mojoj koži traje otprilike 4-5 sati što za njegovu cijenu možda i nije toliko isplativo međutim ako ste u potrazi za zanimljivim, slojevitim i naposlijetku udobnim ugodnim mirisom koji neće biti preveliki izazov za ljude oko vas Velvet dusk je možda upravo za vas. Odličan za ured, za svaku priliku, nenapadan i lagan miris. Svakako dobiva moju preporuku za isprobati ako ste u prilici, a na Notinu je moguće naručiti testnu bočicu od 10 ml.

Nastavite čitati

Leave a Comment