Home after sun Njega poslije sunčanja

Njega poslije sunčanja

by Ormarija
Osobni dojam

Bioderma Photoderm After Sun mlijeko poslije sunčanja je vrlo lagano i brzo se upija. Koža je nakon njega nahranjena i umirena. Zbog svoje svijetle puti svake godine moram unaprijed brinuti o dobroj kremi poslije sunčanja. Nastojim se mazati i obnavljati SPF da ne izgorim, a nakon izlaganja suncu nastojim hidratizirati kožu kad postane isušena od mora i sunca. 

Mazala sam se s ovim mlijekom i nakon uboda kako bi mi se koža umirila. Lagano hladi kožu i zaista se ne morate s njom brinuti jer se upija stvarno brzo. Lako se istiskuje i lagane fluidne teksture je. Srećom ovog ljeta nisam pocrvenila pa ne znam kako djeluje na izgorenu i upaljenu kožu. 

Pakiranje

Pakiranje je praktično i u lijepoj svjetloplavoj nijansi i lako se istiskuje.

Miris je blag, osvježavajuć i nenametljiv.

Sastojci 

Par istaknutih sastojaka: mineralno ulje, glicerin, allantonin, caprilil glikol, she maslac, te ekstrakt lista ginka gilboe.

Mineralno ulje za hidratizaciju i zaštitu kože

Mineralno ulje radi zaštitnu barijeru kako bi zadržalo vlagu u koži te kako bi spriječilo ulazak onečišćenja u nju i štitilo ju od primjerice jakog vjetra.

Glicerin za hidratizaciju

Glicerin se nalazi u mnogim kozmetičkim preparatima. Primarna svrha mu je privlačiti čestice vode iz zraka te na taj način hidratizira vašu kožu.

Allantoin za umirivanje kože

Allantoin se dobiva iz korijena biljke gavez poznatijoj na našim prostorima po gavezovoj masti. Allantoin ima protuupalna svojstva te umiruje iritiranu kožu, smanjuje crvenilo i svrabež te pomaže koži u njenom obnavljanju.

Caprilil glikol kao i glicerin spada pod humektante te mu je primarna svhra privući čestice vode i na taj način hidratizirati kožu.

Ekstrakt lista ginka bilboe također pomaže umiriti kožu i smanjiti crvenilo te djeluje protuupalno.

Nesaponificirana shea maslac spada u emoliente odnosno sastojke koje stvaraju zaštitnu barijeru u ovom slučaju radi se o mastima, kako bi spriječili izlazak čestica vode iz kože te kako bi zagladili kožu.

 

Nastavite čitati

Leave a Comment