Home bogata krema za ruke L’Occitane Shea Butter krema za ruke recenzija

L’Occitane Shea Butter krema za ruke recenzija

by Ormarija


Zbog izrazito suhih zanoktica i područja oko prstiju moram svakodnevno mazati ruke kako mi to područje ne bi bilo suho. Od malena imam problema sa zanokticama i s vremenom sam shvatila da ih moram prevenirati pravilnom njegom. 

Tako sam krenula isprobavati vrlo bogate kreme koje se malo sporije upijaju, ali rade posao po pitanju zanoktica. Njega ruku i noktiju mi je najviše pomogla oko ovog problema. Također je bitno da je njega konzistentna ako imate sličan problem i da ju ne preskačete. Osobno koristim kremu za ruke prije spavanja s ostatkom njege za lice i vrat.


Istražujući bogate kreme za ruke otkrila sam do L’Occitane Shea Butter Hand Cream s 20% shea (karite) maslaca i  L’Occitane Shea Butter Intensive Hand Cream s 25% shea (karite) maslaca.


Obje kreme za ruke imaju gotovo iste sastojke, samo Intensive ima 5% više shea maslaca i nešto je skuplja od one s 20% shea (karite) maslaca, a razlika je i u teksturi i upijanju, ali o tome u nastavku i o sastojcima svake kreme.

Povremeno je važno napraviti i piling ruku kako bi staru kožu skinuli i pospješili izgled kože ruku. O pilinzima     sam pisala u ovom blog postu – link .

 

Sastojci L’Occitane Shea Butter krema za ruke:

Voda/Aqua – gotovo standardno sastojak s najvećim udjelom u skincare proizvodima, kao što sam već spominjala u ranijim postovima.

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter – Shea ili karite maslac, možda najrazvikaniji maslac u skincare proizvodima. Dobiva se iz sjemenki karite drveća koje raste pretežito u Africi te se radi o emolijentu. Podsjetnik da je emolijent sastojak koji hidratizira stvarajući zaštitni film na koži kako bi zadržao vlagu u njoj.

Glicerin – kreme s visokim udjelom glicerina su veoma učinkovite u tretmanu izrazito suhe kože. Tipično je učinkovitost primjetna pri udjelima od tek 3% ali je s vremenom udio od oko 10% postao standard u većini skincare proizvoda koji ga sadrže. Veći udjeli su također mogući ali pri njima kreme postaju „teže“.

Dimethicone – silikon koji zaglađuje kožu i formira film pa je tako ujedno i emolijent. Najčešće prisutni silikon u proizvodima za njegu kože.

Iako se ne nalazi pri vrhu po udjelu spomenula bih još i ekstrakt meda koji kao sastojak djeluje antibakterijski,    vlaži i smiruje kožu.

 

Dodatni sastojci u 25% kremi

Ova krema ima slične sastojke kada se gleda redoslijed po udjelu uz nekoliko sastojaka koje ova ranija nema poput:

Coco-Caprylate – lagani esterski emolient. Emolienti formiraju zaštitni film na koži, a ovaj pri formaciji ostavlja svilenkasti osjećaj na koži

 

OSOBNI DOJAM

L’Occitane Shea Butter Hand Cream 20% Shea Butter

Krema je znatno manje masna od one s 25% shea maslaca i lakše i brže se upija. Prilično je bogata i morate pričekati da se upije. Manje je tekuća od one od 25% i osjetno manje masnija. Međutim, zaista pomaže kod zanoktica. Pomaže jednako kao 25% she maslaca (masnija) i skuplja varijanta kreme.

 

L’Occitane Shea Butter Intensive Hand Cream 25% Shea Butter

S obzirom na to da mi se ova krema od 25% više shea maslaca nije pokazala toliko boljom od kreme s 20% shea maslaca i znatno se dulje upija i više je tekuća, više sam zadovoljna s onom od 20% shea maslaca. Zbog tog sam tu kremu mogla koristiti isključivo prije spavanja kad imam dovoljno vremena da se upija. Krema je i par desetaka kuna skuplja od one s 20 % shea maslaca. Ako nemate ekstremno suhu kožu ili jako suho stanje kože možete ovu s 25% više zaobići. Ako vam treba još neka masnija njega onda svakako uzmite ovu s 25% više shea maslaca. Za moju situaciju sa suhim zanokticama i suhom kožom ruku bila je dovoljna i ova s manje shea maslaca. Gotovo jednako učinkovita kao i ova s više, a možete ju koristiti i preko dana jer se brže upija.

 

Cijena i isplativost

Mislim da je dosta skupa za cijenu kreme za ruke, ali ako imate izuzetno suhe ruke i područje zanoktica zaista se isplati. Cijena kreme s 25% shea maslaca je u trenutku pisanja ovog blog posta na Notino.hr bila 209 kn.

Nastavite čitati

Leave a Comment