Home Kringle Kringle svijeće recenzija

Kringle svijeće recenzija

by Ormarija

O KRINGLE CANDLE KOMPANIJI

Kringle Candle Company ima zanimljivu priču o nastanku. Tvorac kompanije  je sin osnivača Yankee Candle Company. Otac je osnovao Yankee Candle nakon što je svojoj majci kao božićni dar izradio svijeću od ostataka pastelnih bojica. 1998. je Yankee Candle Company prodan te je otac otišao u mirovinu. Sin Michael 2008. godine izradio je svoju prvu svijeću kod kuće na štednjaku. 2009. je u sklopu predmeta na fakultetu tebalo stvoriti i promovirati proizvod pa je logičan izbor pao na svijeću.

Michael je odlučio nastaviti razvoj ideje i stvoriti Kringle Candle Company čiju svijeću recenziram ovog mjeseca. Kroz godine firma je imala u cilju spajati tradicionalne vrijednosti izrade svijeća s modernim pristupom. Izgledom možda najpoznatija linija – country candle dolazi u, za obitelj Kittredge tradicionalnim, posudicama karakterističnog izgleda koje ste sigurno već vidjeli, a da niste ni znali.

SOJINE SVIJEĆE VS. PARAFINSKE SVIJEĆE

Meni možda najvažnije je da su od 2019. započeli tranziciju na svijeće bazirane na soji. Obožavam mirisne svijeće. U jesen i zimu mi je ugođaj uz svijeće jako lijep i umirujuć, a i zbog toga mi je to jako bitno da kroz svijeće ne udišem nikakve štetne tvari.  Tako je i svijeća koju recenziram od soje. Razlog zbog kojeg uvijek pribjegavam svijećama od soja voska je taj što su 100% biljne što znači da su vegan friendly, cruelty free, održive i biorazgradive. „Klasični“ parafinski vosak baziran je na kako samo ime kaže parafinu, koji nastaje preradom nafte te sadrži štetne tvari.

Osim što su zdravije svijeće od sojinog voska drže duže nego parafinske. Postoje i svijeće na bazi palminog voska koje nude mnoge benefite kao i one od sojinog voska ali plantaže palmi uništavaju tropske šume tako da njih također nastojim izbjegavati. Nadam se da će sojin vosak postati imperativ i da će takve svijeće postati svijeće u trendu.

OSOBNI DOJAM O SNOWY BRIDGE SVIJEĆI

Snowy bridge jedan je od meni dražih mirisa, a Kringle ih nudi stvarno mnoštvo. Svijeće najčešće palimo u jesen i zimu zbog ugođaja i atmosfere koje stvaraju kako svijetlom tako i mirisom tako da većina mirisa koje sam isprobala su pretežito gurmanski, zimski, topli i često začinski.

Minus ove svijeće koja prema mom mišljenju spada u kategoriju povoljnih svijeća je što fitilj ostavlja crni trag (nisam ga podrezivala, ali ubuduće ću ga zbog toga podrezati) i ponekad zna puckati što doduše samo estetski ne bude lijepo na staklu i treba ju pobrisati. No, jednako dobro drži i ne umanjuje puno kvalitetu svijeće. Pokazano na fotografiji.

Kringle Candle Snowy bridge gornje note su citron, jela i smreka, srednja je jasmin dok je u bazi vanilija i pačuli. Miris je otprilike kako i naziv kaže, kao onaj za vrijeme zimske šetnje među jelama uz malo slatkoće vanilije od kakvog zimskog slatkiša. Prvo što sam osjetila je miris jele i smreke, a zatim, se isprepliću jasmin i vanilija. Isprobala sam i jako popularni miris Watercolors (neodoljivo mi ostavlja dojam kao Xerjoff Erba Pura parfem iako nisu sličnog mirisa), Cardamom Gingerbread (koja ostavlja jako sličan dojam kao Snowy Bridge), te Gingerbread Latte. O njima detaljnije u nekoj drugoj recenziji.

Nastavite čitati

Leave a Comment