Home Uncategorized Dr.Jart+ Ceramidin krema za lice recenzija

Dr.Jart+ Ceramidin krema za lice recenzija

by Ormarija

Posljednjih godina znalcima već dobro poznata korejska kozmetika postala je znatno dostupnija i na našem tržištu. Žene polako otkrivaju pomalo impozantnu i za naše životne stilove ponekad i nemoguću rutinu njege lica od 10 i više koraka. Mnogi zapadni brendovi preuzimaju i uklapaju u svoje linije tipove proizvoda iz spomenute rutine pa se svakodnevno susrećemo s novim must-have proizvodima.

 

Dr.Jart+ i nema toliko dugu tradiciju. Lansiran je ne tako davne 2004. od osnivača dermatologa Dr. Sung Jae Junga i poduzetnika ChinWok Leea. ChinWok Leea je inspirirao susret s balzamom koji je istovremeno funkcionirao kao rumenilo, a bio je dostupan isključivo u jednoj dermatološkoj klinici. Tada su ovakvi hibridni proizvodi bili relativno novi na tržištu i činili su se idealnima za žene koje su htjele pojednostaviti i skratiti ranije spomenutu rutinu od 10 koraka.

Prvi Dr.Jart+ proizvod bila je danas ženama već dobro poznata BB krema, koja je uvela malu revoluciju u kozmetici jer danas većina brendova nudi svoju verziju BB kreme. Proizvodi su se u početku prodavali isključivo online, što je bilo rijetkost u to doba, a brend je rastao u popularnosti te je danas globalno poznat po inovativnim visokokvalitetnim kozmetičkim proizvodima.

 

Iako se uz korejsku kozmetiku često vežu kompliciranije rutine u više koraka, većina, uključujući Dr.Jart+ propagira 3 koraka. Čišćenje, njega i zaštita. Generalno se na našem području žene često posvećuju čišćenju i njezi u obliku hidratacije ali nešto manje i zaštiti od UV zračenja o čemu sam već pisala ranije.

 

O CERAMIDIMA 

Danas se međutim, posvećujemo njezi uz pomoć Ceramidin kreme za lice koja je jedan od popularnijih proizvoda ovog brenda. Radi se o kremi obogaćenoj s 5 ceramida i hijaluronskom kiselinom za jačanje kožne barijere i sprječavanje isušivanja za sve tipove kože, osobito grubu, suhu kožu koja svrbi.

Ceramidi su strukturni elementi kože koje u njoj nalazimo u dosta velikim koncentracijama (30-40% u vanjskim slojevima). Radi se o masnoćama koje okružuju stanice kože i štite kožu od isušivanja. Kao što je slučaj kod kolagena i hijaluronske kiseline, kako starimo i uslijed utjecaja vanjskih čimbenika njihova koncentracija u koži vremenom opada. Zbog toga je ova krema obogaćena upravo ceramidima i hijaluronskom kiselinom.

OSOBNI DOJAM

Krema je osjetno bogata prilikom nanošenja međutim nakon upijanja ne ostavlja nikakvu težinu, štoviše osjećaj je dosta sličan onom kada koristimo gel-kreme. Koža je osjetno nahranjena i hidratizirana. Kao podloga za šminku je prebogata međutim za jutarnju ili noćnu njegu nakon čišćenja lica je idealna.

Krema je zaista sjajna i čak mi je u nekoliko nanošenja riješila blagu ispucanu kožu na nosu. Mislim da je idealna za hladnije razdoblje. Uzela sam najmanje pakiranje jer sam ju htjela testirati budući da mi je to prvo susretanje s Dr. Jart+ brendom uopće i nisam bila sigurna hoće li mi jedna krema biti dovoljna za rješenje kože na nosu koja mi s vremena na vrijeme bude ispucana što od suhoće, šminkanja, vanjskih utjecaja vjetra itd. Međutim, zaista radi ono što proklamira.

Odlična stvar u svemu tome je što je kreme potrebno zaista malo jer se doslovce topi pod prstima da prekrijete cijelo lice. Cijena će vjerojatno biti prevelika za svačiji džep, ali kvaliteta je neupitno prisutna.

Ima specifičan svježi biljni miris kakav sam inače navikla osjetiti u proizvodima prirodne kozmetike. Miris je mješavina ulja bergamota i ekstrakta korijena kurkume. Zbog mirisa mislim da će krema podijeliti one koji ju isprobaju na one kojima je odličan miris, one koji ga podnose i one koji ga ne podnose.

Nastavite čitati

Leave a Comment