Home Uncategorized Sezona blagdanskog darivanja

Sezona blagdanskog darivanja

by Ormarija

Blagdanska sezona na zapadu tradicionalno traje od kasnog Studenog do ranog Siječnja. U najmanju ruku u definirano je blagdanima Božića i Nove Godine, ali može uključivati i druge blagdane i festivale. Asocirano je i uz povećanu potrošnju te se smatra špicom shopping sezone.

Mnogi, a osobito ranije spomenuti maloprodajni lanci, početak blagdanske sezone asociraju uz Black Friday, odnosno crni petak. U početku je crni petak padao na dan nakon dana zahvalnosti u Sjedinjenim Američkim Državama. Sam dan zahvalnosti pada na četvrti četvrtak svakog studenog.

Odnos dana zahvalnosti i božićne shopping sezone prošao je kroz kontroverzno razdoblje 1930ih godina. Maloprodajni lanci težili su produljenju shopping sezone ali nijedan nije htio prekinuti tradiciju i raditi marketing prije dana zahvalnosti.

Iz tog razloga dan zahvalnosti pada na četvrti četvrtak u studenome, a posljedica toga je da ovisno o godini to je ponekad produljivalo božićnu shopping sezonu, ovisno o datumu na koji pada dan zahvalnosti.

U novije doba, Black Friday je postao Black Week odnosno crni tjedan, a sve više se prebacuje i prema sredini studenog. Odmah po završetku Black Fridaya ako eventualno doživimo kratko zatišje, već paljenjem prve Adventske svijeće započinje udarno razdoblje blagdanske shopping sezone.

U nadi da ćete za sebe ili svoje najdraže pronaći upravo stvarčicu koja će izmamiti najširi osmjeh, podijelit ću s vama nekolicinu potencijalnih poklona za ovu sezonu darivanja.

Urban Decay Naked3 meni jedna od najdraiha paleta sjenila. Iako je izbor nijansi subjektivan i različiti tenovi se bolje sljubljuju s određenim nijansama kvaliteta ove palete ne bi trebala nikoga razočarati. Pigmenti su odlični, postojani. Same boje su dobro zapečene tako da ne bi trebali imati problema s pretjeranim mrvljenjem i rasipanjem. U slučaju da vama ili vašoj boljoj polovici (kojoj kupujete paletu) više odgovaraju drugačiji tonovi imate na izbor i nekolicinu drugih paleta ovog brenda, od kojih sam neke i probala, ali se uvijek vraćam ranije spomenutoj Naked3.

Remington PRO – Ceramic Ultra – iako nemam identičnu ovakvu, imam stariji model već 4 godine i dosad me nije iznevjerio. Ima i jeftinijih modela za koje vjerujem da nisu ništa manje kvalitetni. Svojom sam prezadovoljna, ploče se brzo zagriju i uspijevaju ukrotiti čak i moje deblje i čvrste vlasi tako da sam uvjerena da će se lako uhvatiti u koštac i sa zaista teško ukrotivom kosom. U slučaju da tražite alternativu svakako preporučujem da gledate da ima nešto dulji kabel, kvalitetan kontakt između kabela i tijela pegle kako se kabel ne bi izvukao s godinama i postizanje temperature minimalno 210 °C koju naravno možete prilagoditi vašim potrebama.

Od električnih uređaja svakako bacite oko na električne četkice za zube koji su izvrsna investicija u zdravlje a više o njima možete pročitati na prethodno objavljenom postu.

Za njegu kože lica super blagdanski poklon je Gua Sha kamen za masažu u beauty setu s rolleriom ili sam Gua Sha kamen. Pronšla sam slatki set u kojem ima jade roller i gua sha kamen Roller te punjivi Roll-ona s kristalima. Osobno preferiram Gua Sha kamen u odnosu na valjak, a moram priznati da dosad nisam isprobala Roll on s kristalima. Više o Gua Sha masaži, tipovima i materijalima kamenja možete pročitati u mom vodiču s početka ove godine.

Nadam se da sam uspjela pomoći i inspirirati vas za potencijalni poklon. Neovisno odlučite li se za jedan od spomenutih proizvoda ili nešto sasvim drugo sezona darivanja prilika je za pokazati koliko vam je stalo znakom pažnje. Moji prijedlozi su ovdje da vas inspiriraju, a najljepši darovi su uvijek oni u koje je uložen trud i pažnja pri izradi ili izboru. Svakako je najveći mogući dar zdravlje i vrijeme koje posvećujemo najbližima u ovo vrijeme te sreća koja proizlazi iz tog zajedničkog vremena.

Nastavite čitati

Leave a Comment